Jdi na obsah Jdi na menu
 


MYSL a TĚLO ve vzájemném vztahu :-)

Nejen tělo a mysl jsou propojené, ale i duševní stránka člověka. :-)

article preview

22497599_10209724175652237_1252040968_n.jpg

Zdravím Vás. :))
 
Je mi potěším se s Vámi dělit o mé myšlenky, které chci vypustit dál. 
 

 Mým cílem, je zdůraznit jak moc tělo a mysl jsou propojené. A  jak všechno se vším souvisí.

 Co vysíláte, to se Vám také vrací zpátky. 

Ať už v pozitivním nebo negativním smyslu slova. Dvojnásob to platí u jídla a cvičení.

Nejen tělo a mysl jsou propojené, ale i duševní stránka člověka.

 Měli bychom se dostat na duševní rovnováhu. Jedině tak dosáhnete plnohodnotného zdraví po všech stránkách. Když se rovnováha naruší, jste nemocní. Děje se Vám, to co sami nechceme.

Hodně s tím souvisí stres, alkohol, negativní vztahy kolem Vás, hádky, závist, nechuť něco změnit a věčné výmluvy.

Žijeme ve světe, kde máme všude kolem sebe, čim dál více nezdravé potraviny (především hodně cukru), znečištěné prostředí. A jsme vystaveni zvětšujícímu se stresu.

Často od známých slýcháte věty typu: Hodně jsem přibral/a a nevím co s tím, ať udělám cokoliv, tak kila nejdou dolů.

Vzdávají se aniž by věděli, že to mají špatně nastavené v mysli, protože si nevěří. Ztratí brzo motivaci, pevnou vůli. Mají strach, že selžou.

Chcete výsledky vidět hned. Málokdy si uvědomíte, že není nejdůležitější, aby kila šla co nejrychleji dolů. Mnohem důležitější je, jakou máte trpělivost nebo-li výdrž. Vydat se na cestu a dojít do vysněného cíle za vysněnou postavou.

22359165_10209688896530281_747748728_n.jpg

Ano cesta je dlouhá, není to ze dne na den, je plná nástrah. Potřebujete vlastní odvahu se nevzdávat.

Osud Vás velmi rád zkouší zda i přesto všechno jste dostatečně silní vydržet. A dovolím si tvrdit, že ty zkoušky Vám dává záměrně, aby Vás každá událost posunula kupředu. 

Moc dobře jsem si vědoma toho, jak je těžké jít dál i přes všechny překážky. Tolikrát padnete a nemáte chuť vstát. Přepadají Vás negativní myšlenky, co by kdyby..

Ne prosím, tohle je velmi špatný přístup.

Představte si svoje nové JÁ. Vizualizujte si postavu, po které toužíte. Prolistujte časopis a najděte si nějaký vzor. Založte si svůj vzor kamkoliv, kde jej budete mít u sebe. Každý následující den na něj koukejte. Berte to jako motivaci. Nemusí být Váš vzor nutně z časopisu. Určitě máte i ve svém okolí někoho kdo je pro Vás motivací.

V mém případě jsem si zavedla deníček, vystřihla jsem si zdravé suroviny, hlášky, texty, postavu které chci docílit. Zkrátka jsem si udělala takový deníček mých snů.

Fantazii se zde meze nekladou.

Je zcela na každém z Vás, jak deníček pojme, co si tam dá a jak mu bude sloužit.

Zaručuji, že když jej budete nosit sebou a stále se na něj koukat, přidávat další a další motivaci, ta cesta bude příjemnější a zábavnější. :) 

Jestli chcete trvale zhubnout, bez jojo efektu a najít cestu sami k sobě. Naučit se sebelásce, vnímat Vaše myšlenky. Jídlo brát jako přítele nikoliv jako nepřítele. Tak je dobré vědět, že všechno začíná v hlavě.

Když si řeknete CHCI zhubnout, protože se budu cítit fit a svěží. Věříte v to a nevzdám se ani při sebevětší překážce. Je velká pravděpodobnost, že budete blíž k vysněnému cíli. Řekněte si třeba větu: MUSÍM zhubnout, protože už nezapnu žádné kalhoty. Cítíte tu negativní omezující vibraci?

Nemusíte vůbec nic. Každý z Vás má svobodnou volbu rozhodnutí. Slovo MUSÍM, je omezující, svazující, a po čase snadno ztratíte motivaci. Protože je to něco co MUSÍTE.

Nebo další věta: Nechci jíst zdravě, protože mi ty jídla nic neříkají a ani mi nechutnají. Tady je slovo NECHCI. Když něco nechcete, tak vysíláte i takovou energii. Která vede opravdu k tomu, že nemáte zájem něco změnit. Netoužíte přehodnotit svoje dosavadní stravovací návyky. Nemáte ani chuť něco změnit, ale přitom by jste rádi zhubli.

Pokud něco chcete, naučte se používat slovo CHCI. Má obrovskou sílu, například: Chci jíst zdravě, protože dodám tělu spoustu vitamínů a minerálů. Cítím se fit a svěží. Mám lepší náladu. Mé vlastní tělo mi za to poděkuje. Nemoci se mi vyhýbají velkým obloukem.

22359408_10209688897090295_1733244415_n.jpg

Když v něco věříte a jdete si opravdu za tím, tak vysíláte pozitivní energii. Přináší Vám pozitivní pocity. A přitahujete si pozitivní věci do života. 

Zní to jednoduše, ale věřte mi, že to není snadné aplikovat v každodenním životě. Většina z Vás pořád za něčím spěcháte a nemáte čas vnímat sami sebe. Vaše myšlenky a vlastní pocity. Řeknou Vám mnohdy více, k tomu aby jste si dokázali vyšlapat cestičku ke svému vlastnímu jádru.

Nepřemýšleli jste někdy nad otázkami typu:

Proč tělo trápit? Cpát do něj potraviny, které nám škodí? Nikoliv co prospívá našemu zdraví?

Sama mluvím z vlastní zkušenosti, protože jsem uvažovala naprosto stejně. Vyzkoušela jsem již několik pokusů, jak zhubnout.

Nevydržela jsem u toho, jelikož se jednalo o krátkodobé diety. Ano, zhubnete. Ale jakmile najedete na starý stravovací režim, který jste mívali, dostaví se velice rychle jojo efekt. Váha Vám půjde rychle rapidně nahoru. Naberete kila mnohdy ještě více, než co jste vlastně zhubli.

Vzala jsem si z toho ponaučení. Dnes nevěřím na žádné krátkodobé diety. Pokud chcete trvale zhubnout a váhu si udržet. Tak tohle se nazývá zdravý životní styl.

Chci vám doporučit, naladit se na pozitivní vlnu vibrace. Dokažete si zpříjemnit jakoukoliv činnost, třeba hudbou. Najít víru sami v sebe. Navštivte své oblíbené místo. Nebojte se změn, kde Vás čeká něco nového a nepoznaného. Vyrazte do přírody. Nebo si jen tak uvařte čaj (kávu) a relaxujte.

Zavřít oči a chvíli vnímat to krásné ticho. Svoje myšlenky, zvuky kolem sebe. Pocity které proudí vaším tělem. A vnímat sebe tak, jako by jste už měli své štíhlé tělo.

Ale i pozitivní přístup k životu.

Ne nadarmo se říká, že zdravá mysl rovná se zdravé tělo.

Věřte si, nevzdávejte se a bojujte za lepší zítřky.

Následujte své vlastní srdce.

Naučte se poslouchat, svoje vlastní tělo co Vám říká.

Sami pocítíte pozitivní vibraci, která má obrovskou moc. :)

S láskou Katrin heart

 
 


Poslední fotografie


Archiv

Kalendář
<< červenec / 2022 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 34856
Měsíc: 874
Den: 22